Jody Bernal

Jody Bernal werd geboren op 12 november 1981 in Bogota (Colombia). Op bijna 3 maanden leeftijd werd hij geadopteerd door een Nederlandse familie en opgevoed in de stad Delft. Zoals iedereen in Nederland zal weten, behaalde hij op slechts 18-jarige leeftijd een enorme nummer 1-hit met de remake van het Argentijnse zomerlied ‘Que Si, Que No’.

Tot dit jaar is dit lied nog steeds de langst genoteerde nummer één-hit in de Nederlandse muziekgeschiedenis, precies 15 weken! Er volgden verschillende hits zoals ‘Oh Bambolero’, ‘Un Beso Mas’, ‘Me and You’, ‘Dreams’ en ‘Chica Bonita’, waarvoor hij talloze prijzen en gouden plaatstatussen heeft ontvangen. Vanwege zijn succes is Jody sindsdien een bekende publieke figuur.

Toen Jody’s interesse in housemuziek begon te groeien, begon hij zijn eigen muziek te produceren. Door discipline en volharding heeft hij zichzelf bekwaamd in het ambacht van muziekproduceren. Zijn voorkeur gaat uit naar muziek voor clubs en festivals. Hij begon als DJ te draaien als een vertrouwd gezicht en werd plotseling omarmd door de clubscène in Amsterdam. Hij begon als resident DJ in de trendy en homovriendelijke club ‘NYX’ in Amsterdam, mensen begonnen zijn DJ-vaardigheden op te merken en herontdekten zijn kwaliteit als artiest. Jody’s eclectische geluid, een populaire mix van house, disco en all-time hits, zorgde ervoor dat promoters van evenementen in het hele land zijn gepassioneerde DJ-set wilden boeken.

Op dit moment heeft Jody Bernal een indrukwekkende lijst van evenementen opgebouwd waar hij heeft opgetreden, zoals Valtifest, Solar Festival, Bungalup, Freshtival, Wish Outdoor, Amsterdams Verbond, Dance Valley, Paaspop, 7th Sunday, Vunzige Deuntjes en nog veel meer. Hij is zijn eigen clubconcept begonnen, ‘Sjiek de Friemel’, dat een populair evenement is geworden in drie grote steden in Nederland. Hij heeft zelfs alle clichés van de ‘Kindster’ van zich afgeschud en is een cult-DJ-persoonlijkheid geworden in een levendige Nederlandse clubscène. Met een nieuw repertoire op komst is Jody Bernal vastbesloten om wat schwung toe te voegen aan zijn heruitgevonden carrière. En soms, tijdens zijn DJ-set, wanneer de sfeer precies goed is, zingt hij zelfs ‘Que Si, Que No’ live om het publiek te laten zien dat hij nog steeds trots is op waar hij vandaan komt…

Follow Jody Bernal
Loading...