Roxy Dekker

Sinds 2021 is Dekker als soloartiest actief. Ze zingt covers van liedjes op onder andere TikTok. Mede door dit platform weet ze al aardig wat streams te bereiken met haar singles Heimwee en Spijt.

In 2023 bedacht Dekker op TikTok een concept waarbij haar volgers vier woorden onder haar video’s konden insturen. Toen een volger de woorden ‘kleuren’, ‘zon’, ‘Ibiza’ en ‘spiegel’ achterliet, besloot Dekker hiervan een nummer te maken. Uiteindelijk kwam hier het liedje Anne-Fleur vakantie uit voort. Het duurde niet lang voordat dit lied populair werd op het platform TikTok, waardoor het een hit werd: de single bereikte de 5e plaats in de Top 50 en wist de Tipparade te bereiken.

In november 2023 bracht Dekker de single Satisfyer uit. Deze single, waarvan de naam een knipoog is naar het gelijknamige seksspeeltje satisfyer, wist het succes van Anne-Fleur vakantie ruimschoots te evenaren. In de Nederlandse Top 40 wist het zelfs op de negende plek te komen.

Op 21 december 2023 was Dekker te gast bij 3FM Serious Request.

Bij de Edisons 2024 op 4 maart 2024 werd de doorbraak van Dekker met haar eerste Edison beloond. Ze won de prijs in de categorie voor beste nieuwkomer.

Follow Roxy Dekker
Loading...